רשלנות רפואית בביצוע בדיקות גנטיות בהריון

בדיקת מי שפיר עושים רק עם המומחים!

בדיקות גנטיות במהלך ההיריון הן כלי חשוב ומרכזי לצורך איתור מוקדם של מומים או מחלות גנטיות בעובר. בדיקות אלו מספקות להורים מידע חיוני לגבי מצב העובר ומאפשרות קבלת החלטות רפואיות מתאימות. עם זאת, כאשר מתבצעת רשלנות רפואית בביצוע או ניתוח תוצאות הבדיקות הגנטיות, התוצאה עלולה להיות עובר שייוולד עם נזק בלתי הפיך שיפגע באופן מהותי באיכות חייו וחיי משפחתו. במאמר זה תקבלו מידע חשוב אודות סוגיית רשלנות רפואית בבדיקות גנטיות בהריון, מקרים נפוצים וכיצד יכול לסייע לכם עורך דין שמואל קשיוב בניהול תביעת רשלנות רפואית במקרים מהסוג הזה.

חשיבותן של בדיקות גנטיות בהריון

בדיקות גנטיות במהלך ההיריון הן למעשה מגוון בדיקות חשובות שמטרתן היא לזהות בעיות גנטיות שעלולות להשפיע על התפתחות העובר. בדיקות אלו כוללות בין היתר: בדיקות סקר גנטי, בדיקות מי שפיר, בדיקות סיסי שליה ובדיקות דם לאיתור תסמונות גנטיות כמו תסמונת דאון. המידע שמתקבל מבדיקות אלו מאפשר להורים לדעת אם יש סיכון שהעובר יסבול ממחלה גנטית או ממום מולד, ולפעול בהתאם להמלצות הרופאים.

מכיוון שמדובר בבדיקות רגישות ומורכבות, חשוב שהן יבוצעו בצורה מדויקת ושהמידע המתקבל ינותח באופן מקצועי. כל טעות בביצוע הבדיקה, בפרשנות התוצאות או במתן ייעוץ גנטי לקוי להורים עלולה להוביל להחלטות רפואיות שגויות ולעיתים אף לנזק חמור לעובר ולמשפחה.

מקרים נפוצים של רשלנות רפואית בבדיקות גנטיות

רשלנות רפואית בתחום הבדיקות הגנטיות בהריון יכולה להתבטא במגוון צורות, הנה כמה מקרים נפוצים של רשלנות רפואית מהסוג המדובר:

אבחון שגוי או מאוחר של מחלה או מום גנטי- אחד המקרים הנפוצים הוא אבחון שגוי של מומים גנטיים או מחלה גנטית אצל העובר, כך לדוגמא: אם הרופא לא מזהה בזמן את הסימנים המעידים על תסמונת גנטית חמורה, ההורים עלולים להמשיך בהיריון מבלי לדעת על הסיכון ועל ההשלכות של התסמונת על בריאותו של העובר, כך שבסופו של דבר ייתכן שייוולד להם תינוק עם מום קשה ביותר שאיננו בר חיים או שחייו יהיו סבל מתמשך. מאוד יכול להיות שהורים שהיו מודעים למום קשה בעובר שלהם בשלב מוקדם של ההיריון בהתאם לתוצאות הבדיקות שביצעו, היו מחליטים שלא להמשיך את ההיריון. כלומר, מדובר על מקרה חמור של רשלנות רפואית שהוביל לנזק, להשפעה מהותית על החיים של התינוק שנולד עם המום ועל הוריו ועגמת נפש רבה.

ביצוע לא תקין של בדיקה- ישנם מקרים בהם הבדיקה עצמה מבוצעת בצורה לא מקצועית, כך לדוגמא: במקרים שבהם מתבצעות טעויות במהלך בדיקת מי שפיר או סיסי שליה אשר עלולות לגרום נזק לעובר או להוביל לתוצאות שגויות שאינן משקפות את מצבו האמיתי.

פרשנות מוטעית של תוצאות הבדיקה- גם אם הבדיקה עצמה בוצעה כראוי, פרשנות שגויה של התוצאות יכולה להוביל להחלטות שגויות, כך למשל: במקרה בו הרופא מספק להורים מידע לא נכון על מצב העובר בהתאם לפרשנות לא נכונה של הבדיקה, מה שיגרום להם להחליט להמשיך בהיריון מבלי לדעת על הסיכון וכיצד הוא ישפיע על חייהם.

אי-יידוע ההורים על הצורך בבדיקות נוספות- רשלנות יכולה להתרחש כאשר הרופא אינו מודע או לא מיידע את ההורים על הצורך בבדיקות גנטיות נוספות או ייעוץ גנטי נוסף בעקבות תוצאות הבדיקות. לרוב מדובר על בדיקות שיכולות לספק מידע חיוני שמטרתו לקבל תמונה מלאה של מצב העובר.

בדיקות גנטיות בהריון

כיצד מתמודדים עם רשלנות רפואית בבדיקות גנטיות?

אם מתעורר חשד לרשלנות רפואית במהלך ביצוע בדיקות גנטיות בהריון, חשוב לפנות לייעוץ משפטי מקצועי בהקדם האפשרי. עורך דין שמואל קשיוב, המתמחה ברשלנות רפואית, מציין כי כל מקרה של רשלנות דורש בדיקה יסודית של התהליך הרפואי, תוצאות הבדיקות והתנהלות הרופאים.

התהליך המשפטי מתחיל באיסוף כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים כולל תוצאות הבדיקות, רישומי מעקב ההיריון והייעוציים שניתנו להורים. עורך הדין יסייע בהשגת חוות דעת מומחים רפואיים שיבחנו את הנסיבות ויאשרו אם אכן הייתה חריגה מהסטנדרטים המקובלים בתחום הבדיקות הגנטיות.

תפקידו של עורך דין שמואל קשיוב

עורך דין שמואל קשיוב מלווה נפגעי רשלנות רפואית בתהליך המשפטי, החל מאיסוף הראיות ועד לייצוג בבית המשפט. תפקידו המרכזי הוא להבטיח כי זכויותיהם של הנפגעים יישמרו וכי הם יקבלו את הפיצויים המגיעים להם על פי חוק. בתביעות של רשלנות רפואית בבדיקות גנטיות, המטרה היא להוכיח כי הטעות הרפואית גרמה לנזק משמעותי כגון: לידת תינוק עם מום שלא אובחן בזמן או נזק נפשי להורים בעקבות מידע שגוי שקיבלו.

עורך דין קשיוב יסייע בניתוח התיק, קבלת חוות דעת של מומחים רפואיים וייצוג מקצועי בדיונים המשפטיים. התביעה עשויה לכלול פיצוי על נזקים פיזיים שנגרמו לאם או לעובר, הוצאות רפואיות נוספות, עוגמת נפש וסבל שנגרמו למשפחה ואף נזקים עתידיים כמו טיפולים רפואיים נוספים. 

תמונה של ד"ר אמנון ראובן: דיקור מי שפיר
ד"ר אמנון ראובן: דיקור מי שפיר

אמנון ראובן מייסד המרכז לדיקור מי שפיר, מנהל היחידה האם והעובר במרכז. אמנון מגיע עם ניסיון עשיר של למעלה ב- 15 שנה, מנהל פורומים מקצועיים, כנסים בתחום, השתלמויות ומחקרים רבים.

תוכן עניינים - על מה דיברנו במאמר?
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!